Sirpa Marita Miettinen

Sirpa Marita Miettinen

Taiteilijakuvaus

Sirpa Miettinen on kuopiolainen kuvataiteilija. Hänellä on useita palkittuja ympäristö- ja yhteisötaideteoksia.
”Teoksissani keskeisiksi sisällöiksi ovat nousseet ympäristö ja yhteisö. Koen teosten olevan kommunikointivälineitä ympäristön, yhteisön ja taiteiljan välillä. Haluan tutkia tätä vuorovaikutusta. Tunnen vastuuta ympäristöstä ja sen kehityksestä, toivon löytäväni aina tilanteeseen ja ympäristöön sopivan tavan lähetyä tätä kenttää. Suosin kierrätysmateriaaleja, ei- fyysisiä teoksia, yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta”.

Ympäristö- ja yhteisötaiteessa keskeisiksi sisällöiksi ovat nousseet vuorovaikutteisuus, osallistuvuus ja kierrätysmateriaalit. Hänen teoksiaan on muun muassa Kuopion taidemuseon kokoelmissa.

Hänen maalaustensa voimakkaat pintastruktuurit ja volyymi lähentelevät veistosta. Afrikan eläin-, hyönteis- ja kasvimaailmasta lainatut värit ja maisemat ovat tunnusomaisia hänen teoksilleen.

”Siddhartha ja Paradoxal -teemat toistuvat maalauksissani. Paradoxal sanana muistuttaa lääkkeen nimeä – toivon että maalaukseni toimivat kuin tauti. Voimakas fyysinen maalausjälki, dekoratiivisuus ja veistoksellinen maalausjälki ovat nousseet visuaalisesti ja sisällöllisesti tärkeiksi teoksissani. Uskon vahvasti maalauksen uuteen tulemiseen. Henkilökohtaisesti se on noussut vastareaktiona sähköiselle globaalisti kaikkialle leviävälle kuvatulvalle. Maalaus on uniikki, sen luokse täytyy mennä kokeakseen sen lumon”.